Knuffelkuiken

Voor jong en oud!

Over ons

 

Ons team

Thijs de Knuffelaar

Thijs de Knuffelaar

Positie Oprichter / bestuursvoorzitter

Over Van jongs af aan heb ik altijd een grote liefde gehad voor dieren. Thuis ben ik opgegroeid met katten, honden, hamsters en konijnen. Sinds een aantal jaar ben ik hobbyboer in kippen.Ik koop kippen in en verkoop ze weer door. Sommige kippen verblijven tijdelijk op de broederij. Deze blijven voor een aantal weken bij ons vanwege ziekte, vakantie of afwezigheid van de eigenaar. Vergoeding is altijd in goed overleg. De kuikens worden groot gebracht door verpleeg- of verzorgingshuizen, scholen en kinderdagopvangcentra. Ik onderhoud nauw contact met de contactpersonen op de locaties. Hierdoor kan ik het welzijn van de kuikens garanderen. Door het vele contact met de mensen zijn alle kuikens handtam.

Janita de fluisteraar

Janita de fluisteraar

Positie Voorzitter

Over Janita was jaren lang hoofd dierenverzorgster bij Esdege Reigersdaal. Janita is een professional als het gaat om dierenverzorging. Wanneer er vragen komen van een instelling weet Janita die 99/100 keer te beantwoorden. Haar functie binnen het knuffelkuiken is daarom onmisbaar. Nu werkt Janita bij een zorgboerderij in Warmehuizen. Janita gaat samen met Thijs vaak naar instellingen om daar broedmachines te plaatsen. Janita zorgt dan dat alle informatie goed overkomt. Wanneer er acute hulp nodig is, dan kan je altijd bouwen op Janita!

Laurens driving equipe

Laurens driving equipe

Positie Vicevoorzitter

Over Laurens is de vliegende keep van ons team. Wanneer er kuikens opgehaald moeten worden van een locatie? Dan rijdt hij hier direct heen. Ook wanneer we meerdere plaatsingen van broedmachines hebben rijdt hij het land door om alle scholen en verpleeghuizen te voorzien van hokken en broedmachines. Laurens zijn kennis over kippen wordt al groter. Hij is een groot dierenvriend maar kwam er op jonge leeftijd achter dat hij allergisch is voor katten, honden & paarden. Van kippen heeft hij het minst last. Daarom helpt hij met veel plezier mee in onze stichting. Laurens is van onschatbare waarde voor onze stichting en we hopen dat hij nog jaren bij ons blijft.

Jolijn The dreamer

Jolijn The dreamer

Positie Grafisch vormgever

Over Jolijn helpt het Knuffelkuiken in de grafische vormgeving. Zij draagt zorg voor de huisstijl, folder- en promomateriaal.

Fabian de verzorger

Fabian de verzorger

Positie Hoofd dierenverzorger

Over Fabian is 14 jaar en student aan het Clusius College. Hier gaat hij zich oriënteren op een beroepskeuze voor later. Zoals het er nu uit gaat zien, wordt Fabian boswachter. De kippen zijn aan hem toevertrouwd, want niet alleen maakt hij de hokken vakkundig schoon ook is hij beroepsknuffelaar. Zonder Fabian zouden de kippen een stuk minder gelukkig zijn.